Nieuws > Landmijnen leiden tot amputaties: de noodzaak van wereldwijde bewustwording en actie

Landmijnen leiden tot amputaties: de noodzaak van wereldwijde bewustwording en actie

Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Landmijnen op 4 april organiseerde Handicap International een speciale vertoning van de film "Why We Fight" in Sphinx Cinema, Gent. Deze film benadrukt de verwoestende impact van explosieve wapens, bombardementen en conflicten op gemeenschappen wereldwijd. Handicap International biedt steun aan slachtoffers, met bijzondere aandacht voor de meest kwetsbaren.

De film stelt vragen over hoe we omgaan met angst, frustratie en teleurstelling in een wereld vol geweld. "Why We Fight" probeert inzicht te geven in de oorzaken van oorlog en geweld, en onderzoekt hoe begrip kan bijdragen aan een vreedzamere wereld zodat grote delen van de bevolking geen levenslange lichamelijke (en psychische) trauma’s moeten ondergaan.

Na de vertoning vond een nagesprek plaats met regisseur Mirjam Devriendt en Antoine Sépulchre, directeur van Handicap International België. Deze avond was een originele en doeltreffende communicatiestrategie om een breed publiek bewust te maken van de gruwelijke gevolgen van oorlog en om een actieve weerstand tegen geweld te stimuleren. 
;